"Liki kuukauden odottelun ja paperikaaoksen jälkeen Golden Nashashuk oli palannut Yhdysvaltoihin. Claire oli onnesta soikeana saadessaan vihdoin tilalleen hevosen, johon oli rakastunut päätäpahkaa jo vuosia sitten. "

Golden Nashashuk


Nimi: Golden Nashashuk
Sukupuoli: Tamma
Syntynyt: 14/11/2013
Rotu: American Quarter Horse
Rekisterinumero: VH14-014-0040
Korkeus: 150cm
Väri: Punarautias, piirto
Painotus: Ei painotusta
Kasvattaja: Ravenwood RanchWRJ-sijoituksia 51 kpl, joista voittoja 12 kpl ja WRJ Cup-sijoituksia 4 kpl

Aiempi (kuvitteellinen) omistaja Euroopasta kuvaili Nanaa seuraavanlaisesti... "Nanan" kanssa tiet kohtasivat täysin sattumalta häämatkallani Yhdysvalloissa. Polttavan kuumaan Texasin tienvarsiravintolaan oli pysähtynyt hevoskuljetusauto, jonka akku temppuili. Annoimme omasta vuokra-autostamme heille ystävällisesti virtaa ja sain luvan kurkistaa auton sisälle. Kun unelmieni punainen quarterhevonen katsoi minua suklaanruskeilla silmillään, tiesin olevani "lost case". Hevonen oli matkalla hevoshuutokauppaan ja me ajoimme koko matkan heidän perässään huutamaan korkeimman tarjouksen tammasta. Romanttinen häämatka muuttui hetkessä hikeä puskevaksi hevosenhakumatkaksi, mutta vaadin saada juuri tämän kyseisen hevosen häälahjaksi aviomieheltäni. Tuntien kuluttua huutomme oli hyväksytty ja olin maailman onnellisin hevosenomistaja.

Maksettuamme itsemme kipeäksi Golden Nashashuk- nimisestä hevosesta, meidän oli majoitettava se lähes puoleksi vuodeksi lähipelloille laiduntamaan. Rahaa ei ollut ja sitä oli säästettävä, mikäli halusimme unelmamme säilyttää. Koko pitkän matkan keväästä syksyyn Nashashuk seisoi laitumella säässä kuin säässä, koskaan valittamatta mistään ja aina yhtä iloisena kun häntä tuli tervehtimään. Puoli vuotta tutustuimme toisiimme maasta käsin, maastossa vaellellen ja pieniä tehtäviä pellolla ratsastaen. Nashashuk oli alusta pitäen varma hevonen, se tiesi tarkalleen minne jalkansa laskea metsän ryteiköissä eikä pelännyt laukata mutaisellakaan pellolla. Vaikka se oli tuolloin vasta 4-vuotias, oli sitä jo varmasti ehditty käsitellä ja kouluttaa runsaasti, sillä Nashashukille kaikki tuntui olevan helppoa.

Myöhemmin pääsimme muuttamaan ihan oikealle tallille, karsinan lämpöön ja ratsastamaan päivittäin kunnon ratsastuskentälle. Nanasta tuli koko ajan vain entistä tyytyväisempi hevonen, etenkin kun sai tarhakavereita! Heidän kanssaan oli ihana nuhjuta ja jakaa omat heinänsä (kuinka liikuttavan romanttista suorastaan!). Lännenratsastus imaisikin minut täysillä mukaansa kun sitä pääsi kunnolla harjoittelemaan opettajan silmän alla. Opettajamme kommentoi Nashashukia liki täydelliseksi westernratsuksi, se oli nöyrä, ketterä ja herkkä avuille. Omasta mielestäni Nana oli välillä ehkä hieman junttura kun se ei tehnyt kuten halusin, mutta syytä oli vain katsoa peiliin. Tyypillisimmillään Nana oli ratsastaessa hiljainen hipsuttaja, vaikka vauhtiakin löytyi kun sitä pyysi. Ensimmäisen lännenhevosen omistajana kokeilin Nashashukin kanssa monia eri lännenratsastuksen muotoja löytääkseni sen omimman juttumme, mutta Nana tuntui suorituvan kaikissa niin hyvin, etten osannut valita yksittäistä painotusta!

i. RWR Golden Nouakchott
voikko 156cm

ii. CHR Golden Dust

iii. Cawell Ownet

iie. Imogen Heap

ie. CHR Savannah

iei. Go Classic

iee. Wailing Cave

e. Crinums Shady
ruunihallakko 154cm

ei. Crinums Poetic

eii. Platinum Glimmer

eie. Pinky Bubbles

ee. Crinums Samantha

eei. Crinums Dancing Maestro

eee. Smoked Mystery

Jälkeläiset
28.11.2014 t. Pocotaw Bar (i. Poco Beau Coup)
20.07.2014 t. Hot Chocolate Chip (i. B Crash Ion)


Päiväkirjamerkintöjä

21.09.2014 ♥ Texasin alueelle oli annettu tornadovaroitus, joten Ray joutui palaamaan asioiltaan pikaisesti takaisin Firefoot Farmille siirtämään kaikki hevoset ulkosalta talliin. Nashashuk kiersi malttamattomana aitauksessaan kun tuuli yltyi ja taivaalle alkoi kerääntyä tummaa pilveä. Rayn tarttuessa sitä harjasta kiinni, Nashashuk viskoi päätään ja nousi odottamattomasti takajaloilleen, jolloin Ray joutui laskemaan irti ja turvautumaan päitsiin. Hän ihmetteli tamman käytöstä, se kun oli aina ollut rauhallisuuden perikuva ja jo tuuli sai sen sekaisin... Säntäillen ja korskuen siirtyi lopulta Nashashukin talliin, jossa oli kaaottisen odottava ilmapiiri. Iskisikö tornado Firefoot Farmiin vai kiertäisikö se onnekkaasti ohi? Myös Carley ja Macy liittyivät seuraan tuodessaan viimeisetkin hevoset sisälle ja he kertoivat, että vielä toistaiseksi ei ulkona näkynyt mitään huolestuttavaa. Aika kului hitaasti, eivätäk ikkunan vierustalla päivystäneet Macy ja Carley nähneet ulkona pyörteen pyörrettä. Tuuli heltyi hiljalleen ja Firefoot Farmilla voitiin huokaista helpotuksesta. Tällä kertaa se olikin vain väärä hälytys!

15.08.2014 ♥ Nashashuk hidasti laukkaansa saapuessaan mäen harjalle ja lopulta Macyn käskystä pysähtyi kokonaan. Macy laski ohjat käsistään kaivaen samalla kiikareita repustaan. Hän nosti kiikarit silmilleen ja tähyili avaralle preerialle. Jossain kauempana laukkasi yksinäinen mustangi, jonka perässä seurasi ratsukko lasson kanssa. Ei täällä pitänyt olla muilla lupaa ottaa mustangeja kiinni, kuin meillä? Macy painoi pohkeet Nashashukin punaisiin kylkiin ja he ampaisivat kohti tapahtumia. Nashashuk lähti räjähdysmaisesti liikkeelle ja se osasi lujassakin vauhdissa väistellä kuoppia säilyttäen tasapainonsa. Puolen kilometrin päässä ratsukko kuitenkin huomasi Macyn ja Nashashukin, päästi kirjavan mustangin juoksemaan pakoon ja rynnisti tiehensä. Macy yritti pysyä vielä Nashashukin kanssa perässä, mutta Nashashuk alkoi olemaan jo väsynyt pikaisesta spurtistaan. "Nämä ovat meidän maita, eikä täällä päin ole muilla lupaa ottaa mustangeja kiinni!" Macy huusi ratsukon perään, vaikka tiesi, etteivät he todennäköisesti sitä kuulisi. Toivottavasti hän törmäisi mysteeriratsukkoon vielä uudelleen.

24.07.2014 ♥ Say howdy, get rowdy! Liiankin tuttuun tapaan hevosen kuljetus mantereelta toiselle ei onnistunut aivan niin nopeasti kuin O'Mahoneyn perhe olisi odottanut, mutta liki kuukauden odottelun ja paperikaaoksen jälkeen Golden Nashashuk oli palannut Yhdysvaltoihin. Claire oli onnesta soikeana saadessaan vihdoin tilalleen hevosen, johon oli rakastunut päätäpahkaa jo vuosia sitten. Tamma oli edelleen juuri sellainen kuin millaisena se esiteltiin huutokaupassa, kuvan kaunis ja rauhallinen kuin mikä. Claire ojensi kämmenellään puusta pudonneen omenan Nashashukille, joka hamusi sen varovasti suuhunsa. Kun päivän muut askareet oli saatu päätökseen, satuloi Claire pirteän oloisen Nashashukin ja ohjasi sen ratsastuskentälle. Ensimmäinen yhteinen ratsastuskertahan oli fiksua suorittaa aitojen sisällä, mutta huolet olivat täysin turhia, sillä Nashashuk oli energisyydestään huolimatta hyvin helppo hallita. Suuret taputukset hevoselle ja lisää omenoita ruokaämpäriin. Jos sitä huomenna uskaltaisi jo preerialle ratsastamaan!

30.06.2014 ♥ (Aiemmalla omistajallaan Suomessa tapahtunutta...) Bling!, kuului taskustani ja näytöllä näkyi yksi uusi sähköpostiviesti. Myöhäisillan matalat auringonsäteet häikäisivät pahasti yrittäessäni kaivaa puhelinta taskustani, samalla kun Nana käveli matkaavoittavasti ja vauhdikkaasti eteenpäin. Viesti oli Yhdysvaltojen Texasista, Firefoot Farmilta, joka haluaisi ostaa minun Nanani. En voinut uskoa silmiäni kun luin puhelimen pieneltä näytöltä, että tätä samaa hevosta he olivat yrittäneet huutaa huutokaupasta jo pari vuotta takaperin. Aivan - siis silloin kuin minä lopulta tein korkeimman tarjouksen Nanasta ja sain sen omakseni. Uskomatonta, että he muistavat yhden hevosen vielä noin pitkän ajan jälkeenkin ja vielä uskomattomampaa on se, että he löysivät juuri sen myynti-ilmoituksen... Vastasin sähköpostiviestiin ja suolainen kyynelvana alkoi valua poskilleni. Olisiko tämä viimeinen ratsastus yhdessä Nanan kanssa?

28.06.2014 ♥ (Aiemmalla omistajallaan Suomessa tapahtunutta...) Huulta purren ja kyyneliä pyyhkien näpyttelin Nanasta myynti-ilmoituksen nettimarkkinoille aamun pikkutunneilla. Meille on syntymässä pian vauva, täysin odottamattomasti, enkä vain voi katsoa kuinka kapasiteetikasta ja työskentelyä rakastava hevonen seisoisi tyhjän panttina. Tällaisissa pakkotilanteissa ajattelin aina hevosen parasta, koskipa päätös minuun kuinka paljon hyvänsä. 8-vuotias, osaava ja kiltti tamma... Myydään haikein mielin... Och samma på svenska... And same in english too. Suomen lännenratsastuspiirit olivat niin pieniä, että kirjoitin myyntipuheeni varmuuden vuoksi myös ruotsiksi ja englanniksi, julkaisten sen myös kansainvälisillä hevosmarkkinoilla. Katsahdin ikkunasta ulos: pian valkeneva aamu oli nostattanut hennon sumun niityn päälle, jossa punainen hevonen laidunsi hyvin tyytyväisenä. Miten pystyisin ikinä luopumaan tuosta tammasta?

24.06.2014 ♥ (Aiemmalla omistajallaan Suomessa tapahtunutta...) Kaipuu takaisin Amerikan lämpöön on kutkutellut mielessäni jo tovin. Sateinen ja kolea kesä on vilustuttanut pikku Nanankin, joten maisemanvaihto tekisi varmasti sillekkin hyvää. Pari päivää sitten Pamela Bennertin valmennuksessa hänkin rohkaisi meitä lähtemään rohkein mielin quarterhevosten synnyinseuduille, mutta sieltä ei kuulemma olisi enää takaisin tulemista - sydämensähän sinne preerioille jättää... Nanan ollessa toistaiseksi räkäisenä ja sairaslomalla, on minulla aikaa surffailla internetissä etsiskellen USA:n myytäviä karjatiloja. Pitäneekin kuiskutella tamman korvaan näitä ehdotuksia kun ensi kerran tallille menen ja katsoa, mitä mieltä se olisi kotiinpaluusta...

07.03.2014 ♥ (Aiemmalla omistajallaan Suomessa tapahtunutta...) Tänään nautittiin Nanan kanssa yhteisestä vapaapäivästä maastoillen! Sää suosi meitä, aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja lämpötilakin oli plussan puolella. Mieli teki riisua satula pois ennen lähtöä, mutta ensimmäistä kertaa maastoillessa täytyy olla varovainen, joten satula sai jäädä ja sen ansiosta minäkin pysyin selässä kun Nana päästeli höyryjään. Nanahan ei mikään raketti ole, mutta kiihtyvyys onkin jo aivan toinen juttu! Virkistävän metsälenkin jälkeen Nana sai nauttia koko ämpärillisestä ihanaa lisäravinnemössöä, jonka jälkeen se pääsi vielä illaksi pihalle. Nanan loimi lähti tänään paikkaukseen, kun tarhakaveri oli siihen nakertanut pienen reiän...

19.02.2014 ♥ (Aiemmalla omistajallaan Suomessa tapahtunutta...) Pitkän lentomatkan jälkeen Golden Nashashuk saapui Yhdysvaltojen Coloradosta Suomeen! Hevonen oli lennon jäljiltä hyvin väsynyt ja pysyi hädintuskin tolpillaan. Lyhyt rapsutteluhetki, jonka jälkeen Nashashuk pääsi keräämään voimiaan. Oli aivan mahtavaa nähdä se pitkästä aikaa, viime näkemästä olikin vierähtänyt jo useampi kuukausi, sillä karanteenit ja kuljetusten järjestely olivat vieneet tuhottomasti aikaa. Nanan vointia seurailtiin pitkälle yöhön ja se näytti olosuhteisiin nähden hyvinvoivalta: ruokakin alkoi jo maistua yön pikkutunneilla.

Kilpailutulokset

30.09.2014 WRJ-CUP Takkuinen calf roping 7/56
01.08.2014 WRJ Reiter pole bending 5/35
01.08.2014 WRJ Reiter cutting 1/19
01.08.2014 WRJ Kadotetun sh:t ranch trail 4/34
01.08.2014 WRJ Kadotetun sh:t pole bending 5/37
31.07.2014 WRJ-CUP Takkuinen pole bending 2/56
31.07.2014 WRJ Kadotetun sh:t ranch trail 3/34
30.07.2014 WRJ Deadwood Rangers barrel racing 6/37
30.07.2014 WRJ Kadotetun sh:t barrel racing 2/30
30.07.2014 WRJ Kadotetun sh:t pole bending 5/27
29.07.2014 WRJ Deadwood Rangers pole bending 4/37
29.07.2014 WRJ Kadotetun sh:t cutting 1/19
28.07.2014 WRJ Reiter reined cow horse 2/18
28.07.2014 WRJ Kadotetun sh:t western pleasure 4/39
28.07.2014 WRJ Kadotetun sh:t pole bending 2/27
27.07.2014 WRJ Reiter barrel racing 1/34
27.07.2014 WRJ Reiter pole bending 5/35
27.07.2014 WRJ Kadotetun sh:t barrel racing 2/30
26.07.2014 WRJ Kadotetun sh:t cutting 4/19
25.07.2014 WRJ Kadotetun sh:t reined cow horse 1/18
24.07.2014 WRJ Kadotetun sh:t ranch trail 3/34
24.07.2014 WRJ Kadotetun sh:t barrel racing 4/30
24.07.2014 WRJ Kadotetun sh:t reined cow horse 2/18
23.07.2014 WRJ Reiter pole bending 4/35
23.07.2014 WRJ Reiter reined cow horse 3/18
23.07.2014 WRJ Kadotetun sh:t western pleasure 4/39
23.07.2014 WRJ Kadotetun sh:t barrel racing 2/30
23.07.2014 WRJ Kadotetun sh:t cutting 3/19
23.07.2014 WRJ Kadotetun sh:t reined cow horse 4/18
03.07.2014 WRJ-CUP Takkuinen reined cow horse 1/12
03.07.2014 WRJ-CUP Takkuinen calf roping 1/3
22.03.2014 WRJ Aasikartano western riding 2/30
22.03.2014 WRJ Aasikartano western horsemanship 4/29
20.03.2014 WRJ Kings Road halter horsemanship 1/5
20.03.2014 WRJ Kings Road western pleasure 1/2
20.03.2014 WRJ Kings Road freestyle reining 1/1
14.03.2014 WRJ The Rocky Mustang Ranch western riding 3/29
14.03.2014 WRJ The Rocky Mustang Ranch western trail 4/29
14.03.2014 WRJ The Rocky Mustang Ranch pole bending 3/23
12.03.2014 WRJ Zurück pole bending 5/45
12.03.2014 WRJ Zurück pole bending 5/46
09.03.2014 WRJ Dayo Ranch ranch trail 1/28
09.03.2014 WRJ Dayo Ranch western riding 1/28
06.03.2014 WRJ Dayo Ranch breakaway roping 3/12
06.03.2014 WRJ Dayo Ranch reined cow horse 2/12
27.02.2014 WRJ Deadwood Rangers western riding 6/40
26.02.2014 WRJ Deadwood Rangers ranch trail 2/40
25.02.2014 WRJ Deadwood Rangers keyhole race 3/36
25.02.2014 WRJ Ryövärin ratsutila western riding 2/28
24.02.2014 WRJ Deadwood Rangers ranch trail 2/40
24.02.2014 WRJ Aasikartano western pleasure 1/4Lisää kuvia


Carley ja Golden Nashashuk quarterhevosten näyttelyissä.


Punainen pahoilainen vapaaposeeraa näyttelypäivän tauolla!

Valmennukset

QUA-Teamin westernvalmennus, 23.09.2014
Valmensin tänään Macyä ja Nashashukia ensimmäistä kertaa, joten pääpainoni oli heidän virheidensä huomaamisessa. Parista huomasi toki heti, ettei yhteistyötä oltu pitkään tehty - molemmilla oli aivan eri tyylit toimia. Nashashuk toimi selvästi paremmin painoavuilla, kun taas Macy tukeutui ohjaan turhan helposti. Tästä syystä Nashashuk ei uskaltanut rentoutua eikä käyttänyt selkäänsä ollenkaan. Aloitimme ratsastamalla isolla ympyrällä, jossa molemmat saivat tunnustella toistensa liikkeitä ja yrittää löytää yhteinen polku toistensa kanssa. Joka kerta, kun Macy muisti rentoutua ja antaa Nashashukin viedä, hevonen nosti selkäänsä ja laski päätään pitkälle alas. Jos ohjista kuitenkin jäi hetkeksikään vetämään, nosti Nashashuk viskellen päänsä ilmaan ja notkisti selkänsä. Macyn oli hyvin vaikea muistaa "vain olla" selässä ja toimia pelkästään painonsa avulla, mutta hyviäkin pätkiä nähtiin paljon. Sen kummempia tehtäviä kuin perusratsastukseen olennaisesti liittyviä harjoituksia emme ehtineet tekemään, sillä väärinpäin kulkevalla hevosella on turha yrittääkään mitään vaativampaa. Ohjasin Macya tutustumaan Nashashukiin kotona eri tilanteissa ja luomaan tiiviisti suhdetta sen kanssa.

Ray O'Mahoneyn westernvalmennus, 16.08.2014
Koska Bass oli myöhästynyt aamulla hommistaan, iskin hänet kuin kostoksi Nashashukin selkään aikeissani pitää heille kunnon valmennusrääkki. Sää oli tänään sateinen ja viileä, ja hevosesta näki heti, ettei sitä kiinnostanut tänään liikkua ollenkaan. Myös Bassin bootseihinsa kiinnittämät isot kannukset enteilivät huonoa, mutta sitä saa mitä tilaa. Oppiipahan ensi kerralla olemaan ajoissa. Ratsukko sai käskyn siirtyä raviin ja pahaa-aavistamaton Bass iski kannuksensa Nashashukin kylkiin, josta yllättyneenä tamma säntäsi hullunlailla kiitolaukkaan. Bass ei saanut mitään otetta Nashashukista vaikka kuinka kerroin hänelle ohjeita (voi toki olla, että hän ei kuullut sitä omalta huudoltaan, mutta se ei ole vikani). Kentän aita alkoi lähestyä uhkaavasti, eikä Nashashuk hidastanut millään. Aivan viime metreillä ennen aitaa esitti Nashashuk komean sliding stopin ja tasapainoton Bass lennähti selästä maahan. Tuohtunut ja häpeissään ollut Bass ei tätä nöyryytystä kestänyt, vaan lampsi saman tien maasta noustuaan tallin taakse savukkeelle. Valmennettavan ratsastajani luovutettua näin helposti kipusin itse Nashashukin selkään ja ratsastin sillä trail-harjoituksia.

P. Bennertin westernvalmennus (FIN), 06.03.2014
Tällä kertaa päätin opettaa Kikalle whoa-sanan käytön liukupysähdyksiä tehtäessä. Aluksi sanaa viljeltiin jokaisen pysähdyksen kohdalla ja Nashashukin annettiin hetki miettiä ennen liikkeelle lähtöä. Kun whoa-sana pysäytti Nanan käynnistä, toistettiin sama tehtävä ravissa. Ohjia tuli pitää sen verran lyhyinä, että tarvittaessa sai hieman tuntumaa suuhun. Varsinaista sliding stopia harjoiteltiin ratsastamalla päin seinää ja sanomalla juuri ennen seinää "whoa". Nanalle tehtävä oli ennestään hyvinkin tuttu, mutta koska Kikalle se oli täysin uusi asia, oli sitä harjoiteltava tarkasti. Kikan painopiste oli aivan hakusessa ja pysähdykset venyivät pitkiksi. Teimme vain muutaman pysähdyksen, jonka aikana koitimme korjata Kikan asentoa, mutta tilanne oli ratsastajalle niin uusi ettei hän siihen vielä täysin kyennyt. Tämän päivän harjoitukset, etenkin sliding stopit, ovat vaikeita ja hevosen niveliä rasittavia tehtäviä. Kikan onkin tästä syystä hyvä pitää Nashashukin kanssa huomenna kevyt päivä, muttei jättää kokonaan liikuttamatta, ettei tule lihasjumeja.

P. Bennertin westernvalmennus (FIN), 29.02.2014
Kikka oli pian ensimmäisen valmennuksen jälkeen soittanut minulle ja varannut uuden tapaamisen, jonne saavuin tänään hyvissä ajoin. Kikan ja Nashashukin palatessa kävelylenkiltään maastosta, he saivat aloittaa työskentelyn keskinopeassa ravissa. He olivat selvästi ottaneet neuvosta vaarin ja Kikkakin osasi jo rentoutua hevosensa selässä. Pian jo alkuun ratsukko sai ottaa muutaman laukkapätkän, jotta näin millaisessa laukassa oltiin lähdössä tänään työskentelemään. Aluksi Kikka käskytti Nashashukia liikaa alituiseen kulkemaan reippaammin, taipumaan enemmän kulmissa... Kun Kikka ymmärsi hellittää ja antaa Nashashukin tehdä työt, alkoi Nashashuk näyttää mukavan letkeätä laukkaa kulkien matalassa muodossa ja polkien kunnolla alleen. Tänään keskityimme pitkälti ratsastajan asentoon ja apujen käyttöön: etenkin Kikan käsien asennoissa oli parantamisen varaa. Vanhana enkkuharrastajana on varmasti hankala sisäistää sitä, että ohjat pidetään vain toisessa kädessä ja lähellä omaa vartaloa... Kymmenien ja taas kymmenien toistojen jälkeen alkoivat kädet löytää paikkansa ja pääsimme seuraamaan Kikan apujen käyttöä. Kikka oli turhan voimakas käyttämään pohjettaan, sillä Nashashuk toimisi hyvin pelkillä hipauksillakin.

P. Bennertin westernvalmennus (FIN), 23.02.2014
Huomasin heti alkuverryttelyn aikana korjattavaa Kikan istunnassa ja päätin puuttua niihin ennen kuin lähdettäisiin yhteen pidemmälle tämän lajin kanssa. Kikka ratsasti vasen kylki lytyssä, jonka vuoksi myös Nashashuk kulki vinosti eikä voinut näin käyttää itseään kunnolla. Ohjeeksi annoin ratsastajalle kuvitella painavansa oikeaa kylkeä kasaan ja istunta suoristui heti. Entisenä englantilaisen tyylin harrastajana Kikalla oli koko tunnin ajan hankaluuksia muistaa käänteiset avut. Esimerkiksi kääntäessä oikealle tulikin kättä viedä sisäpuolelle ja painaa vasemmalla ohjalla kaulalle, mutta Kikka automaattisesti jäi ohjaamaan sisäohjasta ja taivuttamaan sisäpohkeella. Sisäpohje tuli unohtaa, ainoastaan kääntävällä pohkeella oli merkitystä. Harjoittelimme oikean tempon ja matalan muodon löytämistä, sillä vaikka Nashashukilta ne tulivat luonnostaan, Kikka painosti sitä kokoajan vain reippaampaan tahtiin ja korkeampaan muotoon. Muutama tiukka ärräpää ja napakka mielipide lajin tarkoitusesta sai Kikan löysäämään otteitaan ja loppuvaiheessa ratsukko näyttikin jo siltä mitä haettiinkin. Kotiläksyksi Kikka sai unohtaa kaiken mitä oli ratsastuskoulun tunneilla oppinut ja rentoutua hevosensa selässä. Ensi kerralla haluan myös itse kavuta Nashashukin selkään!

Firefoot Farm on virtuaalitalli ja kaikki on sen tekijän mielikuvituksen tuotosta
[ Web-design © Kemiinan talli & kuvat © DWR - thank you! & Nashashukin kaikki tekstit © Firefoot Farm ]